*

Kleur
Transmissie
Brandstof
Deuren
Opties
Garantie
Vermogen
Toon aanbod sinds...
Helaas bestaat de voor u interessante advertentie niet meer.

Hieronder vindt u gerelateerde advertenties die voor u interessant kunnen zijn.

Ford Transit occasions

Bent u een Ford liefhebber en op zoek naar een occasion? Op Autotekoop.nl vindt u een groot aanbod Ford occasions in diverse prijsklassen.Groot aanbod Ford occasions

Naast een groot aanbod tweedehands Ford auto's vindt u op Autotekoop.nl bijvoorbeeld ook testverslagen, informatie over autoverzekeringen en het laatste autonieuws. Alles over een Ford occasion leest u bij ons. Laten we bij het begin beginnen.


De eerste succesvolle jaren van Ford

Ford Motor Company werd in 1903 door Henry Ford en elf investeerders opgericht in Michigan. De productie van auto's begon zeer kleinschalig in een omgebouwde wagenfabriek in Detroit. Er waren tien werknemers die slechts een paar exemplaren per jaar produceerden, waaronder de eerste Ford Model A. Al na drie jaar was Ford de grootste autoproducent van de VS.

De succesvolle Ford Model T werd in 1908 geïntroduceerd. Het zou een van de meest succesvolle automodellen ooit worden met bijna 15,5 miljoen wereldwijd gebouwde auto's. Vanaf 2 december 1927 volgde Model A Model T op. Ook dit model werd een regelrecht succes en tot 1932 werden er ongeveer 5 miljoen exemplaren gebouwd.


De opkomst en ondergang van de Ford Edsel

Halverwege de 20e eeuw beheerste Ford nog altijd zo'n 43% van de Amerikaanse automarkt. In de midden- en topklasse bleef Ford echter wat achter met 13%. Daarom bedacht Henry Ford II een nieuw topmerk, de Ford Edsel, ter ere van zijn overleden zoon. Dit model werd in 1957 gelanceerd. Het jaar ervoor kregen alle modellen een aantal nieuwe snufjes, waaronder de eerste veiligheidsgordels. Helaas worstelde de VS in deze jaren met een recessie waardoor de verkoop van de Edsel faalde en dit type uiteindelijk uit de markt werd gehaald.


Nieuwe types Ford

De introductie van de Ford Falcon in 1960 en de Ford Mustang in 1964 verdreven de mislukking van de Falcon. In 1967 ontstond Ford of Europe uit de Europese afdelingen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Tot dan toe maakten zij hun eigen modellen, maar met de komst van de Ford Escort in 1968 veranderde dit.

In 1986 ontstond een mijlpaal in de Amerikaanse auto-industrie: de Ford Taurus. Het was de eerste Amerikaanse wereldauto met een nieuwe stijl met afgeronde vormen. In 2006 werd de productie beëindigd na een productie van meer dan 7 miljoen stuks.


Ford Merkur

In 1985 wilde men opnieuw proberen om Europese modellen te verkopen op de Amerikaanse markt. Daarom werd het nieuwe merk Merkur gelanceerd. Het was namelijk in 1970 al eens gelukt met de Ford Capri. Merkur heeft echter slechts twee modellen verkocht in Noord-Amerika: de Merkur XR4Ti, - in Europa de Ford Sierra - en de Merkur Scorpio (Ford Scorpio). Hoewel zowel de Sierra als de Scorpio het zeer goed deden op de Europese markt, lukt het maar niet ditzelfde succes te bereiken in Amerika.

Tegenwoordig zijn vooral de Ford Focus, Mondeo, Fiesta en de Ka populair.


Een Ford occasion aanschaffen?

Meer weten over een van de Ford occasions? Bekijk de zoekresultaten en ontdek de specificaties van elke auto.


Lees meer
182 auto’s gevonden.
  • Sorteer op
Bouwjaar: 2005
Kilometerstand: 121.865 km
Lenferink Auto's - Almelo
€ 2.949
Bouwjaar: 2007
Kilometerstand: 251.002 km
Lenferink Auto's - Almelo
€ 5.249
Bouwjaar: 2012
Kilometerstand: 77.363 km
Lenferink Auto's - Almelo
€ 11.900
Bouwjaar: 2011
Kilometerstand: 87.183 km
Derks Bedrijfswagens - Uden
€ 11.950